Kata után mi az irány?

 

KATÁ-s vállalkozóknak segítünk irányt mutatni

 

 

Tanácsadás KATÁ-ból kieső, illetve az új KATÁ-ban maradóknak is.

 

 

Személyre szabottan, a vállalkozás sajátosságait figyelembe véve segítünk a döntésben.

 

 

Lehetőségek egyéni vállalkozók részére

  • maradhat – új KATA alatt
  • átalányadó
  • tételes, klasszikus elszámolású vállalkozó jövedelemadó

 

 

Cégeknek

  • végelszámolás, és egyéni vállalkozóként a fentiek közül tudja tovább folytatni
  • társasági adózás
  • KIVA adózás

 

 

Mindegyiknek van előnye-hátránya, nem lehet egyértelműen kimondani, hogy melyik a jobb.

 

 

Az átalányadónak az az előnye, hogy van egy vélelmezett költséghányad, ez az a százalékos érték, amit sokszor írnak. 80%, 40%, 90%. Azonban ezek mind tevékenység függő, jogszabályban meghatározott TEÁOR, illetve ÖVTJ kódok alapján vannak besorolva. Akinek viszonylag kevés költsége van, illetve az e százalékoknál alacsonyabb arányú, annak valószínú, hogy ez a választás lesz kedvező.

 

 

A nagyobb költséggel rendelkező tevékenységek esetében kalkuláció szükséges, mert ha a felmerülő költségei többek, mint az átalány %-ban vélelmezett, akkor inkább a tételes költségelszámolást javasolnánk. Ehhez részletes elemzésre van szükség.

 

 

Kérjen időpontot irodánkba, személyes találkozóra vagy online formában. A kalkulációhoz fontos, hogy ismerjük a vállalkozás körülményeit, adatait.

 

 

Amennyiben időpontot kér az egyeztetés során kérni fogjuk a bevételi és a költség adatokat. Ha nem gyűjtötte a régi KATA alatt a számlákat, akkor is valamilyen szinten nagyságrendileg tudni kell az összeget. (iroda, telephely, bérleti díj, alkalmazott, anyag, áruköltség, energia) Ha eddig nem is számolhatta el a KATÁ-ban, de attól még felmerült, és lehetséges, hogy a továbbiakban már elszámolható költségként kell számon tartani.

 

 

A tanácsadás egyszeri díja 20.000 Ft.

 

 

Amennyiben a további könyvelési szolgáltatásra irodánkat kívánja megbízni, ezt a tanácsadási díjat jóváírjuk az első havi díjban.

 

 

Időpont kérés:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Találatok: 575