Online számla regisztrációs útmutató


H a t á r i d ő  2 0 2 0 .  j ú l i u s  0 1 .

    Az online számla regisztrációnak közeleg a határideje. Ez a változás most azokat a vállalkozókat érinti, akik idáig nem voltak kötelezettek számla adatszolgáltatásra. Vagy ÁFA alanyi mentesek, vagy nem volt nagy összegű számlájuk (100 ezer forintot meghaladó áfa) A többi cégnél már 2018. július óta küldeni kell az adatszolgáltatást, náluk már megszokott folyamat. A különbség csak annyi, hogy ezentúl minden egyes számlát jelenteni kell, értékhatár nélkül.

   A vállalkozók nagy többsége már döntött arról, hogy programmal folytatja a számlázást, vagy marad a papír számlatömbnél. Akármelyiket is választja, a kiadott számláit akkor is be kell küldeni a NAV részére.

    A számlázó programmal kiállított számlákat azonnal (ezt a munkát elvégzi helyettünk a program automatikusan, amennyiben megtesszük a megfelelő regisztrációt, és beállítást) Ha maradunk a régi, megszokott papír számlatömbnél akkor is regisztrálni kell a NAV erre a célra létrehozott felületén, mert oda kell majd feltölteni az adatokat.. A kiállított számlát követő 4 napon belül kézzel kell felvinni a számla adatait. (nem munkanap, naptári nap, függetlenül a hétvégétől, és az ünnepnapoktól)

    Ehhez a regisztrációhoz készítettem egy kis segítséget, lépésről lépésre. Végigcsináltam, és körülbelül 5 percet vett igénybe, úgy, hogy odafigyelve, átnézve , nem kapkodva csináltam. Javaslom, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra. Bármi történhet idő közben, elfelejtett jelszó, leállás, túlterheltség. A NAV nem halasztotta el ezt az átállást, és bírságolni fog az elmaradása miatt.

Útmutató lépésről lépésre

Találatok: 2715